5 érv az arany karika fülbevaló mellett

Az arany karika fülbevaló a hatalom szimbóluma volt számos kultúrában a történelem során, így nem meglepő, hogy eleinte főként férfiak hordták. Mindemellett jelezte még a társadalmi rangot, a vallási hovatartozást, valamint a kapcsolati státuszt is. Mondhatni egyidős az emberi történelemmel, hiszen régészeti leletek alapján a legrégebbi darab egy sumér nőé volt, aki időszámításunk előtt 2500 évvel élt és nagy kedvelője volt ennek a formának.

Női arany karika fülbevaló
Női arany karika fülbevaló

Manapság, ha fülbevalókról van szó sokan illetik az arany karikákat az “egyszerű” jelzővel, mert nem tartják elég nőiesnek, esetleg illetlennek vagy ódivatúnak gondolják. De a valóságban a karika fülbevaló klasszikus kiegészítő és soha nem megy ki a divatból, hiszen még ma is hasonló népszerűségnek örvend mint a 60-as 70-es évek diszkókorszakában.

A hagyományos női karika fülbevaló mellett az utóbbi időben a leginkább divatos kivitelek közül az arany karika fülbevaló csavart kivitele és a fehérarany karika fülbevaló is nagyon keresett, divatos ékszerré vált.

A karika fülbevalók tiszteletére és a negatív vélemények mérséklésére, itt van öt indok, amiért neked is ez lesz az új kedvenc kiegészítőd.

Női arany karika fülbevaló csavart
Női arany karika fülbevaló csavart

Arany karika fülbevaló előnyei

Mint bármely másik lógós darabnak, a karikának is megvan az a különleges képessége, hogy az arcra vonzza a tekintetet. A többi formával ellentétben a köralak szépen kiemeli az állkapcsot és az arccsontokat, az arany csillogása és az árnyékok játékosságot és könnyedséget sugároznak.

Úgyhogy nincs is értelme vesződni kontúrozással vagy pirosítóval, ha legközelebb egy kis extrára vágysz csak kapj fel egy pár karika fülbevalót – minél nagyobb annál jobb – és biztosíts szép keretet az arcodnak gyorsan és egyszerűen smink nélkül.

 Arany karika fülbevaló, az időtálló darab

Fehér arany karika fülbevalók
Fehér arany karika fülbevalók

Tökéletes indok arra, hogy beszerezz egyet, ugyanis sosem megy ki a divatból, éppúgy mint a fekete napszemüveg vagy a fehér blúz az arany karika fülbevaló is alapkellék minden ruhatárban.

Függően attól hogyan hordod, tökéletes lehet nívós eseményekre vagy akár egy egyszerű kávézáshoz. A legjobb része, hogy nehéz rosszul viselni, hiszen szinte bármivel felveheted. Az elegáns báli ruhádhoz vagy akár a klasszikus farmer és póló összeállításodhoz is remekül passzol.

 

Tisztelgés a 90-es évek előtt

Arany karika fülbevaló
Arany karika fülbevaló

Az utóbbi években ismét hódítanak a 90-es évek trendjei. Hirtelen megjelentek a bohém rojtokat és spagettipántos felsőket viselő nők, de az arany karika fülbevaló az a kötelező divatelem, amin az utóbbi évtizedekben könnyedén átnéztek, miközben mégsem tűnt el soha a köztudatból, csak kissé veszített népszerűségéből.

Nos, talán itt az ideje, hogy újra tündököljön. Már csak azért is, hogy megemlékezzünk a nagyszerű 90-es évek trendjeiről, mivel annak idején fénykorát élte ez a darab.

Elérhető egyre több stílusban…

Cirkónia berakásos rózsa arany karika fülbevaló
Cirkónia berakásos rózsa arany karika fülbevaló

Míg a karika fülbevalók egykor vékony és tökéletes kör alakú fémek voltak, ma már ez nem így van. A tervezők képzeletének semmi nem szabhat határt, igyekeznek minél színesebbé és sokoldalúbbá tenni az ékszereket, így lényegesen szélesebb körben lehet alkalmazni őket.

Egyre elterjedtebb díszítőelemek a gyöngyök, kristályok, csavarások és a láncok is. A cirkónia kövekkel díszített darabok kimondottan elegánsok. Előszeretettel kombinálják az aranyat más fémekkel, így legyen bármilyen a stílusod kétségkívül találsz megfelelőt.

…és méretben

Méret tekintetében is hatalmas a választék, legyen szó kisujjnyi darabról vagy akkoráról, ami átéri a combot, biztosan mindenki megtalálja a saját ízléséhez passzoló kiegészítőt. Nem szükséges, hogy a válladig leérjen a vége, a lényeg, hogy kényelmes legyen és magabiztosnak érezd magad benne, amikor viseled. Végső soron ez a legfontosabb.

Adj egy esélyt ennek az időtlen darabnak, és szerezd be te is a saját arany karika fülbevalódat.