Arany karika fülbevaló divat

Hiába, míg különböző trendi kiegészítők jönnek-mennek, addig vannak olyan időtálló ékszerfajták, amik stabilan kitartanak mellettünk, mondhatni kortalan trendi kedvencek, melyek sosem mennek ki a divatból. Ilyen az arany karika fülbevaló is, örök alapdarab, amivel nem lehet mellényúlni. 

Az arany karika fülbevaló történetét a kortalan trendiség jellemzi. Az arany fülbevaló már évszázadok óta előkelő viseletnek számít, ami minden alkalomra jó választás. A régészeti leletek szerint már a kezdetleges ékszerek is különösen fontos szerepet töltöttek be az emberek életében. Az arany fülbevaló története pedig egészen az ókori perzsákhoz nyúlik vissza. Igaz, akkor, a mai divattól eltérően inkább a férfiak kiváltsága volt az ékszer viselése, ami gyakran a közösségben elfoglalt rangot és szerepüket, illetve vagyoni helyzetüket volt hivatott jelezni. A korabeli rajzokon a perzsa katonákat fülbevalóval láthatók. Arany fülbevalókat találtak Tutanhamon sírjában is. A Biblia már női és gyermek fülbevalókat is említ. 1590-ben, az angol reneszánsz alatt, az arany fülbevalók viselése nagyon divatossá vált a férfiak és a nők körében egyaránt. A hajósok körében a kilyukasztott fül és a fülbevalók viselése azt jelentette, hogy az egész világot körbehajózták vagy, hogy átkeltek az Egyenlítőn. Manapság az arany fülbevalók rendkívül elterjedtek az egész világon. Presztízskérdésből egyre inkább divatkérdéssé vált a fülbevaló viselése. Különböző formában és méretben egyik kedvenc ékszerünkké vált, a mindennapjaink alapvető darabja lett. Ha pedig az örök klasszikus fülbevaló típusról beszélünk, akkor a karika fülbevaló egyértelműen a toplista élén szerepel évszázadok óta.

Az idei ékszer trend – karika fülbevaló minden mennyiségben és nagyságban

divatos karika fülbevaló

A népszerű karika fülbevaló mindig meg tudott újulni, miközben megőrizte tekintélyét a divat világában. Az idei ékszertrendben a retró és a modern vonal ötvözete köszön vissza. A 2020-as év legdivatosabb darabjai között megtalálhatók, ahogy a klasszikus stílusú és vagány darabok, úgy a letisztult és romantikus karikaformák is. Ez az irány évek óta rendületlenül hódít. A rendkívül nőies ékszert, a romantikus – minimalista és az extravagáns-lázadó stílust képviselő mai sztárok egyaránt előszeretettel választják. 2020-ban a méretesebb és feltűnőbb darabok az igazi befutók. A „hoop” fülbevaló az idei év egyik legmeghatározóbb divattrendje. Aki nem feltétlenül szeretne feltűnést kelteni fülbevalójával, az is kedvére válogathat a különböző stílusú, normál és kisméretű trendi karika fülbevalók közül, most mindegyik jó választásnak bizonyulhat.

A karika fülbevalót egy olyan hagyományos báj és egyben klasszikus elegancia lengi körül, amely tökéletes és kortalan ékszerré teszi, ennek köszönhetően jól áll fiatal és idősebb korban is. Ráadásul annyi fajtája létezik, hogy mindenki találhat ízlésének megfelelőt. A kor nem számít, viselője számára a siker garantált. Ez a klasszikusan modern fülbevaló tökéletes választás, ha az ember ajándékot keres, és akkor is, ha csak magát szeretné meglepni valami széppel.

Az ékszerek és főleg a fülbevaló sokat elárul rólunk, személyiségünkről. Legyen az vastag, vékony, köves, kő nélküli, csavart, vagy mintás változat, az arany karika fülbevaló mindig gyönyörű kiegészítője lehet viseletünknek. A választék szinte határtalan, a nagyobb és merészebb, csillogóbb fajtától a kisebb, letisztultabb, klasszikus változatig, minden stílus megtalálható. A kiválasztásánál fontos szempont lehet még a szemünk, hajunk színe és az arcformánk valamint az, hogy milyen hajviselet mellett fogjuk a fülünkbe tenni. Segítségül, íme, néhány, a jelenleg legnépszerűbb karika fülbevaló típusok közül:

Arany karika fülbevaló legkedveltebb és legtrendibb fajtái

 A jó hír az, hogy ez a klasszikusan trendi, örök forma szinte mindenkinek jól áll. Tökéletesen illeszkedik és keretet ad minden arcformának. És most nézzük a választékot:

A legnagyobb divattervezők kollekcióiban idén a nagyméretű karika fülbevaló köszön leginkább vissza, vastag és vékony kivitelben is. Ezek nagyon látványos és nőies fülbevalók, amelyek különleges alkalmakra és a hétköznapokban egyaránt viselhetünk, modern lazaságot és eleganciát sugároznak.

arany karika fülbevaló köves kivitelben

A nagy és vékony arany karika fülbevaló a romantika jegyében hódít, egy laza copfhoz lehet kitűnő választás, de ugyanolyan sikkes és stílusos leengedett hosszabb frizurával is. A vastag arany karika fülbevaló ezzel szemben egy extravagánsabb vonalat képvisel. Nem csak a csinos, klasszikus szetteket dobja fel ez a formájú ékszer, de a laza farmeres-pulcsis öltözet közkedvelt kiegészítője is a világsztárok körében.

A karika fülbevaló tehát alap, de lehet ezt még fokozni, pl. az arany karika fülbevaló köves változatával, ami még trendivé és ragyogóbbá teheti megjelenésed. A visszafogottabb, kisebb karika fülbevalók pedig most az érettebb korosztály divatos kiegészítője lehet. Ezek között is különösen kedvelt a csavart arany karika fülbevaló, vagy a hosszú ideje hódító, klasszikusnak és egyben egyedinek számító görög mintás arany karika fülbevaló is.

A klasszikus arany karika fülbevaló mellett a fehérarany változat is nagyot hódított az elmúlt évtizedekben. Sokan nem kedvelik az arany sárgás színét vagy csak közelebb áll ízlésükhöz az ezüstös ragyogás, nekik a fehérarany karika fülbevaló a megfelelő választás. A színe mindenféle stílushoz illeszkedik. Minden öltözékhez és alkalomhoz illik. Visszafogott, finom eleganciát ad viselőjének. Akár a klasszikus sárga illetve fehér aranyat vagy a különlegesebb arany köves karikát válasszuk, nem fogunk csalódni, egy mindig aktuális és divatos ékszerünk lesz.

 

Örök kedvenc, amely soha nem megy ki a divatból

Amikor modern és időtlen ékszerről beszélünk, általában a minőség és az esztétika ötvözetére gondolunk nemesfém kivitelben- ez az arany karika fülbevaló maga. Az érzékeny füleknek is tökéletes választás, hiszen az arany az a nemesfém, amely legkevésbé vált ki allergiás reakciót viselőjénél.

divatos karika fülbevaló díszes

Ha találkozunk valakivel, az első ékszer, amit észreveszünk rajta, az általában a fülbevaló. Ahogy már szó volt feljebb, az idén is folytatódik az a trend, amelyben nagy hangsúlyt kapnak a fülbevalók és a fülékszerek. Az ősrégi karikaforma pedig olyan klasszikussá vált, mint a „kis fekete mini ruha”, amely nem hiányozhat egyetlen stílusos nő fegyvertárából sem. A karika fülbevalót különböző stílusú szettel kombinálva, más és más összhatást érhetünk el, így sosem marad észrevétlen vagy unalmas ez a fajta ékszer rajtunk. Nagyságától, vastagságától, dizájntól függetlenül a karika fülbevaló abszolút minden szettben megállja a helyét: Az irodában eleganciát sugároz úgy, hogy közben a visszafogott hivatalos outfitbe is visz némi izgalmat; a strandon vagy a buliban divatosan csábító ragyogást ad; de egy színházban vagy esküvőn is előkelő és egyben modern viselet.

Ha a cikk elolvasása előtt azt gondoltad, hogy a karikaforma divatjamúlt, bizonyára mostanra te is arra jutottál, hogy érdemes esélyt adni neki, hiszen ez az örök forma folyamatosan képes megújulni és ma is diktálja a divatot. A karika fülbevaló olyan, mint a farmer, soha nem megy ki a divatból és mindenkinek jól áll. Stílusosan elegáns vagy éppen vagányan modern, a nemesfém ékszer mindenek előtt egyedi. Ráadásul más, menőnek hitt egynyári trendi füldíszekkel ellentétben nem tűnik el a süllyesztőbe egy szezon alatt. Akár gyengéden elegáns, akár erőteljesen modern kivitelben, az arany karika fülbevaló abszolút sláger marad még hosszú ideig!