Swarovski fülbevaló – az elérhető gyémánt ragyogás

A Swarovski fülbevaló egyedülálló az ékszeriparban, azon túl, hogy a legmagasabb minőséget képviseli a gyémánt csiszolási szabványoknak megfelelve.

swarovski gyöngy fülbevaló

Minden nő szépnek, elegánsnak és kívánatosnak szeretné magát láttatni. A divatipar pedig minden erejével azon van, hogy mindezt elérhetővé tegye a nők számára. Az ékszerek kétségtelenül szerves részét képzik a divatos kiegészítőknek. Egy név azonban kiemelkedik az összes többi közül- ez pedig nem más, mint a Swarovski.

Ismerjük a mondást, hogy az igazi szépség belülről fakad. Ez így is van, hiszen ha jól érezzük magunkat a bőrünkben és elégedettek vagyunk magunkkal, ezt a magabiztosságot és harmóniát sugározzuk kifelé – ez pedig egész lényünket megszépíti. Nem újdonság, hogy a bennünk lévő magabiztos Nőt sokféleképpen erősíthetjük, pl. néhány olyan klasszikus kiegészítő segítségével, mint a páratlanul ragyogó Swarovski fülbevaló, amely eleganciát és nőiességet sugároz. Minden nő életében vannak olyan helyzetek, események, amikor szükségünk lehet egy kis extra önbizalomra, csillogásra, amivel előcsalogathatjuk a bennünk rejlő dívát.

„Adj a nőnek egy megfelelő cipőt és ő meghódítja a világot” – így szól Marilyn Monroe híres mondása. Ez még inkább igaz lehet egy különleges ékszer birtokában! Egyértelmű, hogy vannak olyan kiegészítők, különleges fülbevalók melyek viselésével erősebbnek, szebbnek és legfőképp nőiesebbnek érezzük magunkat. És ha már Marilyn Monroe-t emlegettük, a gyémántként ragyogó Swarovski kristályokat már ő is előszeretettel viselte.

A kezdetek: Swarovski csillogás, avagy gyémántot mindenkinek!

A különleges kristályok története Daniel Swarovski nevéhez fűződik és, több mint 125 éve Wattensben Tirolban, az osztrák Alpokban kezdődött. Az akkor 20-as éveiben járó fiatalember létrehozott egy egyedülálló elektromos energiával működő, rendkívül precíz vágásra és csiszolásra alkalmas kristályvágót, amelyet később szabadalmaztatott. A különleges lézertechnikával csiszolt, csillogóan ragyogó ólomkristály új kezdetet jelentett a divat-és ékszeriparban. A „Gyémántot mindenkinek!” szlogennel megalkotott márka lehetővé tette, hogy már mindenki világszerte hozzájuthat a gyémánthoz kísértetiesen hasonló ragyogó ékszerekhez.

Daniel Swarovski a 19. század legnagyobb tervezőivel dolgozott együtt, ennek köszönhetően a századfordulón meg is jelent az első Swarovski kristály a piacon, méghozzá az elitnek megrendelésre készülő, egyedi báli ruhákba hímezve. Abban az időben többek között Viktória királynő is viselt Swarovski kristállyal díszített ruhát. A divatipar felfigyelt rá és Swarovskinak sikerült megszilárdítania a kristályok, mint művészi alkotóelem használatát az egész divatiparban, ruházatba varrható formában és hagyományos ékszerként is. Célja az volt, hogy “mindenki számára elérhető gyémántot” hozzon létre, ez olyannyira sikerült, hogy mind a mai napig a divatházak nélkülözhetetlen alkotóelemévé vált, hírneve pedig azóta is töretlen.

A Swarovski márka óriási mértékben hozzájárult a divatipar fejlődéséhez az elmúlt 125 évben. A kristály elemek mélyen gyökereznek mind az ékszeriparban, mind a divatiparban. A Swarovski márkanév mindeközben a minőség, luxus és kifinomultság szinonimájává vált. Az egyediségük és tökéletes megmunkálásuk teszik összetéveszthetetlenné a Swarovski ékszereket. A mai divatdiktátorok és hírességek is előszeretettel viselik, ugyanakkor elérhető maradt számunkra-, hétköznapi nők számára is.

Mitől ennyire egyedi a Swarowski fülbevaló?

ezüst swarovski fülbevaló

Az egyedülálló csillogástól. Azt pedig 2 tényező befolyásolja: az anyaga és a csiszolás. A legszebben és legjobban csillogó Swarovski kristályok titka abban rejlik, hogy az üveg ólomtartalma nagyobb, mint a többi ólomkristálynál. Minél tisztább a kristály, annál több fényt tud visszaverni és jobban csillog. De nem csak a kristályok összetétele, hanem a kiváló csiszolása is segíti a fényt. Minél több lapra van csiszolva a kristály, annál több helyen törik meg a fény rajta és tükröződik vissza. A Swarovski egyik védjegye a 14 lapos csiszolási mód, ami a drágakövek minőségéhez hasonló fényt és ragyogást képes létrehozni.

Az ékszeriparban cirkónia fülbevaló, és kristály változat is megtalálható. Swarovski kristályos fülbevalók ezüst vagy arany foglalatú változatában általában cirkóniát találunk, mert kemény, hőálló és fénytörési paramétereinek köszönhetően a legkedveltebb gyémántutánzat. A Swarovski kristály ezzel szemben egy puhább, különleges minőségű ólomkristály, amit általában ragasztással rögzítenek, szemben a cirkónia kőfoglalásos technikájával. A kristály változat rendkívül népszerű főleg a ruhaékszerek és divat világában, elbővülő csillogást biztosítva.

A Swarovski köves fülbevalókat számtalan színben és formában kínálják. A színtelentől a több színben pompázón át az egyszínű kristályokig mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A Swarovski fülbevalót világszerte imádják a nők, hiszen legnagyobb előnye amellett, hogy csillogást kölcsönöz viselőjének, egyaránt viselhető hétköznap és alkalmi ruhákhoz is.

Legújabb Swarovski fülbevaló trendek

swarovski kristály fülbevaló

Míg az elmúlt években a visszafogottság és a finom elegancia uralta az ékszertrendeket, idén bátran választhatunk merészebb darabokat is. A fülbevalók egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az ékszereink között, illetve minél több van belőlük, annál jobb. A klasszikus arany és ezüst fülbevalókat egyre inkább színes, ragyogó kristályokkal kombinálva tervezték újra. Az ezüst Swarovski fülbevaló vagy a Swarovski fülbevaló arany változata idén abszolút befutónak számit.

Színben pedig idén a klasszikus kék a menő. Minden évben, az év színének meghatározó szerepe van a tervezők világában, s így az ékszerkészítés során is. Az előző évekhez hasonlóan, az egy fülben több fülékszer viselése idén is trendi marad. Ezért is hódítanak most jobban, mint valaha a különböző formájú, színesebb, Swarovski fülbevaló bedugós fajtái. A Swarovski gömb fülbevalóformával vagy az extravagánsabb Swarovski pillangó- vagy Swarovski hattyú fülbevalóval egyaránt garantált a siker idén. A fülbevaló fontos önkifejező eszköz. Egy jól megválasztott példány harmonikus önképet varázsol, önbizalmat és magabiztosságot ad, vagy éppen a romantikus, érzéki énünket erősíthetjük vele.

Nem csak a felnőtt, de a gyermek ékszereknél is rendkívül kedvelt ez a páratlan fényű, csillogó kristály. A Swarovski baba fülbevalók általában minőségi allergiamentes nemesacélból készülnek, ezüst vagy arany foglalatban és egyedülálló Swarovski színek közül választhatunk.

Swarovski fülbevaló tisztítása

Swarovski ékszerünket lehetőség szerint tároljuk zárt, szivacsos puha dobozkában, amiben nem porosodik vagy karcolódik, így óvhatjuk meg leginkább a külső szennyeződésektől.  Idővel azonban minden ékszert tisztítani kell. Akárhogyan is óvjuk, a használat által szennyeződik és veszít ragyogásából, de érdemes egy-két tanácsot betartani, hogy ez minél később következzen be.

Ahhoz, hogy sokáig megtartsa fényét és büszkén hordhasd még évek múlva is kedvenc ékszered, nézzük, mire kell odafigyelni a Swarovski fülbevaló tisztításával kapcsolatban: Semmiképp ne hordjuk fürdés, sportolás vagy sminkelés közben. A klóros víz, sampon rendkívül ártalmas a kristályos ékszernek, de ugyanúgy az izzadság vagy a szépségápolási termékek sem tesznek jót a fülbevalódnak. Ezért érdemes csak szépítkezés után felvenni, amikor már kész a hajunk, hajlakkoztunk, sminkeltünk, parfümöztünk, bekrémeztük magunkat és így tovább, különben tönkretehetjük az ékszer fényét, ragyogását.

A hagyományos tisztítószerek és házi praktikák egyáltalán nem ajánlottak az ékszer tisztítására. Használjunk speciális, ékszerhez készült puha tisztítókendőt és langyos vizet. A tisztítás után szárazra kell törölni és így eltenni, ugyanis a nedvesség is károsíthatja a köveket. Ha a víz nem elég, léteznek hatékony tisztító folyadékok, amik kifejezetten erre a célra és erre a típusú ékszer tisztítására találtak ki. Ha olyan jellegű a szennyeződés, ami alaposabb tisztítást igényel, ékszerész szakemberhez kell fordulni.  Érdemes elvinni Swarovski fülbevalónkat két-háromévente egy ötvöshöz, aki szakszerűen kitisztítja, felpolírozza azt. Csak ő tudja elvégezni a leghatékonyabb, ultrahangos tisztítást, amivel fülbevalód garantáltan visszanyerheti eredeti csillogását.

A gyémántként ragyogó, de mégis mindenki számára megfizethető Swarovski fülbevalót akár ajándékba, akár saját magunknak válasszuk, abban biztosak lehetünk, hogy egy időtálló és értékes ékszerrel gazdagodunk, ami több, mint 125 éve nem megy ki a divatból, és ha megfelelően vigyázunk rá, még unokáink is szívesen hordani fogják.