Fekete fülbevaló – egyszerű, de nagyszerű

Fekete köves fülbevaló

A fekete fülbevaló egy rendkívül sokoldalú kiegészítője az öltözéknek, amely túlzás nélkül, szó szerint mindenhez kiválóan illik. A fekete szín évszázadok óta az elegancia megtestesítője, ezért az ünnepi öltözékek mellett igen sokféle ékszer, beleértve a fülbevalókat is, fekete színű.

Fekete fülbevaló fajtái

A fekete fülbevaló a fülékszerek minden változatában jelen van, azaz létezik köves, lógós, karika típusa is. Természetesen létezik belőle bizsu, arany és ezüst változat is, amely látványos fekete kövekkel van díszítve, ezért például tökéletes kiegészítője az estélyi ruháknak és a hozzájuk viselt nyakláncoknak, karkötőknek, illetve fekete köves nemesfém-gyűrűknek. A formáját tekintve rendkívül sokféle hagyományos, és jó néhány rendhagyó kivitelben is hozzájuthatunk: macska, csillag, koponya, delfin stb.

Fekete lógós, aranyozott fülbevaló
Fekete lógós, aranyozott fülbevaló
Fekete lógós fülbevaló
Fekete lógós fülbevaló

Manapság már a feketefülbevaló nem csak az ünnepi öltözékek tökéletes kiegészítője, hanem a mindennapi használatra is ideális, sőt, még a sportos öltözékekhez is jól megy néhány típusa.  Régebben a feketét sokan a gyász színének tekintették, bár ez a nézet manapság a III. évezred hajnalán már nem igen állja meg a helyét. Az igazság az, hogy mostanság a hétköznapi emberektől kezdve a sztárokig mindenki szívesen hord fekete színű ruhákat, illetve visel melléjük fekete fülbevalót. Napjaink modern felfogása szerint a fekete is csupán egy szín a számtalan közül, így bármilyen alkalommal és bármilyen módon hordható, legyen szó ruháról vagy ruházati kiegészítőről (például fekete nyaklánc, fekete fülbevaló, fekete gyűrű). A fekete fülbevaló népszerűsége az elmúlt pár évben rohamléptekkel megnőtt világszerte. Sokan nyilván nem tudják hazánkban, de az Ázsiában elképesztően híres bollywoodi sztárok, akiket például Indiában istenként tisztelnek, előszeretettel hordanak fekete fülbevalókat tökéletes kiegészítőként a neves párizsi divattervezők puccos ruhakölteményeihez. Persze a fekete fülbevaló az öreg kontinensen, azaz Európában is „reneszánszát” éli mostanság, és érdekes módon nem csak a fiatalabb generáció tagjai, hanem az idősebb korosztályba sorolható hölgyek is előszeretettel hordják.

A fekete fülbevaló a hírességek körében is népszerű

Fekete természetes gyöngy fülbevaló

Akinek még esetleg kétségei lennének annak kapcsán, hogy a fekete fülbevaló mennyire népszerű manapság, annak csak elég egy pillantást vetni az alábbi képekre. A világszerte ismert szupersztárok és celebek körében a fekete fülbevaló az utóbbi pár évben olyannyira népszerűvé vált, hogy már nem csak elegáns öltözékekhez viselik különböző rendezvényeken és társasági eseményeken, hanem a hétköznapok során is előszeretettel hordják. Egyes amerikai sztárok (énekesnők, modellek, színésznők) ráadásul igen extrém változatokat is hordanak belőle.

Jessica Alba fekete gyöngyös-lógós fülbevalóval
Jessica Alba fekete gyöngyös-lógós fülbevalóval

 

Jessica Biel fekete lógós fülbevalóval
Jessica Biel fekete lógós fülbevalóval