Ezüst fülbevaló és ezüst karika fülbevaló

Az alábbi cikkben az ezüst fülbevaló, valamint ezüst karika fülbevaló típusokat állítjuk a középpontba. Alaposan bemutatjuk a témát, hogyan is érdemes viselni ezeket az ékszereket, és hogy milyen előnyökkel jár az ezüst viselése. Igyekszünk számos tippet is nyújtani az olvasóknak.

Ezüst fülbevaló előnyei

Az ókortól kezdve az emberek a drágakövek és az ásványi anyagok gyógyító tulajdonságait keresték. A hangulatos ezüst fülbevalók igazi divatos aspektusától a bizonyos veszélyek ellen védő amulettekig nem nehéz megtalálni a misztikus hatalomra utaló ékszereket.

Szív formájú ezüst cirkónia fülbevaló

Bármelyik ékszer közegben találkozhatsz olyan eladókkal, akik azt állítják, hogy az ékszereknek gyógyító tulajdonságai vannak. Az indián türkiztől kezdve az alkímiai csodákig hosszú története van a drágakövek és a fémek gyógyító erejének.

Tehát, van tényleg olyan ékszer, ami hozzájárul egészségünkhöz? A tanulmányok nem meggyőzőek, és sokan kapaszkodnak olyan hitbe, ami hatalmat tulajdonít az ékszereknek, de az ezüst ékszerek, és így az ezüst fülbevalók viselése is különféle egészségügyi előnyökkel jár.

Mindemellett azért is szeretjük oly nagyon, mert az ezüst fülbevaló viselete remek mód arra, hogy bármilyen megjelenést tökéletesítsünk. Ha csak a boltba megyünk, vagy egy éjszakára a városba utazunk, az ezüst fülbevalók biztosítani tudják az ideális megjelenést. Mielőtt bármilyen fülbevalót behelyeznél, van néhány dolog, amivel tisztában kell lenned.

925 Sterling ezüst fülbevaló

A 925 Sterling ezüst kifejezést a 925 ezrelék ezüstöt tartalmazó nemesfém tárgyakra, illetve ékszerekre használják. Ha bárhol is ezzel az elnevezéssel találkozunk, akkor ez a magyar ékszereknél használatos „925-ös finomságú ezüst” kifejezést jelenti, vagyis rövidítve „925 ezüst”-ként kerülhet szóba.

925 Sterling ezüst fülbevaló
925 Sterling ezüst fülbevaló

Fontos megjegyezni, hogy Magyarországon a dísztárgyak, illetve ezüst ékszerek kereskedelmi forgalomba csak megfelelő minőségellenőrzést követően kerülhetnek. A 2 grammnál nehezebb tárgyakat pedig fémjellel ellátva hozzák kereskedelmi forgalomba.

Milyen előnyei vannak általában az ezüst ékszereknek?

Lógós ezüst gyöngy fülbevaló cirkóniával
Lógós ezüst gyöngy fülbevaló cirkóniával

Az ezüst, mint fém jelentős egészségügyi előnyökkel jár, amelyeket évszázadok óta használnak a különböző kultúrákban. Az ezüst bizonyítottan fontos szerepet játszik erőteljes antimikrobiális hatóanyagként a fertőzések elleni küzdelemben, valamint a megfázás és az influenza megelőzésében, a sebgyógyulásban és így tovább. Az ezüst segít a belső hőszabályozásban és a keringésben is. Sokan jelentettek javulást az energia szintjükben és kedélyállapotukban az ezüst viselése után, mivel természetes tulajdonságai ellensúlyozhatják az elektromos zavarokat. Javíthatják a keringést és a teljes testhőmérséklet egyensúlyt, emellett segítenek a tisztaság és az immunitás fenntartásában.

Melyik ezüst fülbevalót válasszuk?

Klasszikus ezüst igazgyöngy fülbevaló
Klasszikus ezüst igazgyöngy fülbevaló

Többnyire két típusú ezüst fülbevaló közül választhatsz: fülcimpára simuló típusok közül vagy a fülcimpa alá nyúló fülbevalók közül. Az utóbbiak közé tartoznak az ezüst karika fülbevalók is. A fülcimpa alá nyúló fülbevalók optikailag megnyújtják a fülcimpát.

Ha a hajadat inkább kiengedve szereted hordani, gyakran könnyebb viselni egy fülcimpához simuló ezüst fülbevalót. Nem kell amiatt aggódnod ezáltal, hogy a hajad beleakad a fülbevalóidba, és így használatban is egyszerűbb módja annak, hogy kiegészítőként hordhasd.

Ezüst fülbevaló nyuszi répa

Ha a füled mögé igazítod a hajadat, mindenki látni fogja az elbűvölő ezüst fülbevalódat. Ezek lehetnek ezüst gyöngy vagy különféle minták, amelyeket ezüstből alakítottak ki.

Ha a hajadat inkább feltűzni szoktad, a fülcimpa alá érő ezüst fülbevalók, vagy az ezüst karika fülbevalók hatásosabbak lehetnek.

Függetlenül attól, hogy ezüst hurkokkal vagy láncokkal készült fülbevalókkal egészíted ki külsődet, ezek mindenféleképpen akkor lesznek egy kényelmes és szép külső részei, ha a hajad a nyakadtól eltűzve készül.

Ha ez egy hivatalos alkalomból történik, érdemes egy kicsit bonyolultabb maga az ezüst fülbevaló.

Ezüst karika fülbevaló

Ezüst karika fülbevaló
Ezüst karika fülbevaló

Az ezüst karika fülbevaló divat nem sokat változott az elmúlt évek során. Nyilvánvalóan a csúcspontjuk a 80-as évek végén / a 90-es évek elején volt, amikor a túlméretezett ‘ajtókopogtatók’ uralkodtak. De ahogy a karika fülbevalók divatba kerültek, egyre növekvő listát mutattak a celebek és a társadalmi média befolyásolóinak körében.

Mi teszi az karika fülbevalót olyan vonzóvá? Nos, a kezdők számára könnyű párosítani szinte mindennel, a blúztól a maxi ruhákig szinte mindennel. Egy-egy párt viselhetsz akár egy fürdőruhával, miközben a tenger hullámai közt lubickolsz. Ez az ékszer egyike azoknak az eseteknek, amikor a méret a lényeg. A vállat söprő karikák jó kiegészítők egy galléros felsőhöz és a ruhákhoz. A közepes méretűek nagyszerűen illeszkednek az atléta megjelenésűekhez vagy a vállakat nem takaró öltözékekhez. Az apró ezüst karika fülbevalók pedig akkor lesznek megfelelőek, ha valamilyen testmozgás vagy munka közben szeretnél ékszert viselni.

Kövek kiválasztása az ezüst fülbevaló kiegészítőiként

Néha egy kicsit hatékonyabb koordinációra van szükség. Ha a piros színt kedveljük, akkor a rubinok drámai hatással lehetnek egy ezüst fülbevaló részeiként. Ha lila színű, akkor az ametiszt kő a legideálisabb választás. Mindig a kövek ezüstös színű árnyalatait érdemes kiválasztani, hogy a legjobb kiegészítői legyenek az ezüst fülbevalóinknak.

Az ezüst fülbevalók köveinek kiválasztásának előnye az, hogy sokkal költséghatékonyabb is lesz. Ha ugyanazt a követ vásárolnád egy platina vagy fehér arany foglalatban, sokkal több pénzt kellene költened.

Ha kétségeid vannak, bármikor kiválaszthatod a gyémántot vagy a cirkónia követ a fülbevalóhoz, mivel ez segít abban, hogy bármilyen kinézet elegánsabbnak tűnjön. Az ezüst fülbevaló cirkóniával különösen kellemes megjelenést biztosít. A Swarovski fülbevaló típusok pedig csillogásukkal kiemelkednek az elegáns ékszerek közül is.

Milyen kiegészítőkkel tudjuk viselni ezüst fülbevalóinkat?

Nincs szabály arra, hogy mit tudsz és nem tudsz ezüst fülbevalóval viselni. A bőrszín és a hajszín alapján az ezüst talán jobban néz ki néhány hölgy esetében. Például, ha nagyon sápadt bőrű vagy szőke haja van valakinek, az ezüst fülbevalók nem ugyanolyan hatással bírnak, mint azoknál, akiknek barna bőrük vagy sötét hajuk van.

Ezüst fülbevaló gyöngy

Ez nem jelenti azt, hogy nem viselhet ezüst fülbevalót, csak azt jelenti, hogy érdemes megfontolni, hogy milyen színű kő legyen benne.

Ha több piercing is van a füledben, akkor vonzónak tűnhet, ha egy fülcimpa alá érő fülbevaló (pl. Egy ezüst karika fülbevaló) felett egy (vagy több) fülhöz simuló típusú ékszer helyezkedik el. Ez még egy kis csillogást jelent pluszban a napközbeni és az éjszakai megjelenésedben is.

Mi áll jól az ezüst fülbevalók mellett?

Még több ezüst. Egy ezüst nyaklánc, ezüst karkötő, és ha szoknya és szandál van rajtad, még többet is megmutathatsz, például egy ezüst bokalánccal. Természetesen, más anyagokkal is nyugodtan lehet kombinálni: a természetes anyagok, ásványok, és szinte bármi működik az ezüsttel.

Színek terén a feketére szokás mondani, hogy mindenhez jól áll. Ehhez hasonlatosan a fémek közt ez az anyag az ezüst.

Összegzésként elmondható, hogy az ezüst (és az arany) ékszerek, így az ezüst fülbevalók soha sem mennek ki a divatból. Olyan nemesfém, aminek a divatban való felhasználása határtalan. Mindig jelen van, és nemcsak a vele való munka, a minták kidolgozása egyszerű, de viseletének is számost előnye van. Összességében az ezüst fülbevalók minden alkalomra csodálatosak.

A legegyszerűbb, hétköznapi viseletünket is varázslatossá teheti egy jól megválasztott ezüst fülbevaló. A témán belül azért is emeltük ki az ezüst karika fülbevalót, mert, ha még jobban szűkíteni akarjuk a kört, az ezüst karika fülbevaló az, ami szinte minden évben újra és újra előkerül. Nemcsak a médiaszereplők, hírességek körében, hanem a divatbemutatók kifutóin is. Mondhatni, egyszerűen kiűzni sem lehetne a szépségiparból. Emellett természetesen a többi típusú fülbevaló, mint például az ezüst fülbevaló cirkónia kővel vagy igazgyöngy díszítéssel is rendkívül egyedi és szép megjelenést biztosít a hölgyeknek.