Fa fülbevalók – a természetes ékszerek

Extrém? Elegáns? Modern vagy épp ősiségre hajazó? Ha te is ezekre vágysz, mindenféleképp kóstolj bele a fa fülbevalók világába. Aki szereti a természetes anyagokból készült ékszereket, annak egy kiváló lehetőséget nyújtanak a fából készült ékszerek. Azon belül is nézzük át a fa fülbevalók széles kínálatát.

Könnyű súlya és gyönyörű kialakítása miatt a fából készült fülbevalónak ideális alapanyag. A fával könnyű dolgozni, így szelíd a munkás, dizájner kezeknek is, hogy bármit a fa karika fülbevalókból az ökológiai formájú “driftwood” fülbevalókig bármit el tudjanak készíteni. A folyamat egyszerűsége miatt a dizájnerek határtalan kreativitással készítik el a trendeknek megfelelő termékeket.

Számos díszesen faragott formatervezési lehetőséget nyújt a fa. Elegáns és nem konvencionális fából készült fülbevalókat már régóta találunk a történelemben. Könnyű, könnyen kezelhető, természetes anyagokból, és napjainkban is az egyik legkeresettebb ékszer. A fából készült ékszerek gazdaságosak és vonzó formatervezéseikkel egy különálló világot nyújtanak.

A fa fülbevalók történelme röviden

Tévedés lenne, ha az ékszereket újdonságnak tartanánk, hiszen a történelem rávilágít arra, hogy a koncepciót az ókori emberek adták tovább, amelyek a különböző anyagokból, például kövekből, kagylókból, csontokból, fából stb. készültek. Most, amikor a fa ékszer divatja újjáéledt a piacon és előtérbe kerültek, olyan benyomást keltenek, mintha az örökölt ékszerkultúránkhoz kapcsolódnánk vissza.

Már az őskortól használatos ékszer alapanyaga a fa. Számtalan leletből, írásos forrásból ismerjük ezek elkészítését, funkcióját.

A megmunkált fa öröksége Indiában talán a leggazdagabb. Az egész országban, a különböző régiókban és törzsekben még ma is őrzik egyedi ékszerstílusukat. A Madhya Pradesh-i Bastar törzsek hagyományos fából és helyben talált fémekből készült ékszereikről ismertek. Az észak-keleti törzsek különféle fából készült ékszerekkel bőven rendelkeznek.

A Dzsammuban és Kasmírban a második legnépszerűbb tevékenység, amelyet ebben a régióban végeznek, a szőnyegszövés után a diófából létrehozott ékszerek készítése. A dobozok, tárolók és bútorok remek faragással készülnek, igazán művésziek. A Jalandhar, a Kartarpur és az észak-indiai Hoshiarpur területén pidhit vagyis ülőalkalmatosságot készítenek, amelyeket fából faragnak. Ezt követően lakkozzák őket, és ezeket a gyönyörű formaterveket szövött jutafonalakkal vagy pamutfonalakkal fonva sodorják vagy fonják. A minták geometrikusak, és a motívumokat szövéstechnikával építik be.

A Hoshiarpurban fából készült inlay munkákat végeznek, a használt fa shisham vagy fekete fa, mind alapként, mind inlayként használják. A termékek teáskannák, dobozok, tálcák, asztali lábak, tálak és sakktáblák.

A fából készült ékszertechnika magában foglalja, hogy a fát szálirányban vagy keresztbe munkálják meg, de soha sem azzal szemben, mivel ez repedésekhez vezethet a faanyagban.

Fa fülbevalók

Napjaink divatja és a fa fülbevalók

Sokan állítják, hogy ma már nincs új a nap alatt, mégis mindig születnek új dolgok, új irányvonalak. És mondhatni a fa is ennek áldozata. Egy igazi újra felfedezett, és egyben tökéletes újdonság. A fa ideális anyag arra, hogy fokozza a szépségét a féldrágaköveknek, drágaköveknek, mint pl. a borostyán, korall, türkiz, citromsárga, kvarc, zöld Kyanite stb.

Van egy elegáns vonulata a fa fülbevalóknak, miszerint különféle ízléseknek kell megfelelniük. Fából készült gyöngyök többféle árnyalatokban, bonyolultan faragott medálok alkalmi és félig formális viselethez. A faragott ékszerek kiegészítése olyan szerves anyagokkal, mint a csont, az elefántcsont és a bambusz, egyedülállók és rendkívül látványosak. Mint a legnagyszerűbb divatelemek, a fa fülbevaló személyesen alkotja a kreatív küllemet.

Minden ékszerdarab egyedi mintázattal és kisugárzással rendelkezik. A fából készült ékszerek meglepően könnyűek, így a nagyobb formatervezési minták olyan emberek számára is alkalmasak, akik általában nem szeretik a nehéz darabokat. A fával foglalkozó cégek harmonikusan egyesítik az egzotikus faanyagokat, hogy eredeti és egyedi fülbevalókat, vagy szériákat készítsenek, amelyek az elegancia és a modern design szintézise. A modern, elegáns és művészi kivitelezés teszi ezen ékszereket valóságos műalkotásokká. Az egyedülálló design mindig kihozza a szépséget, ez leginkább a fa karika fülbevaló és fa gomb fülbevaló esetén látványos.

Különféle ékszereket gyártanak kiváló minőségű fa felhasználásával. A fából készült ruha ékszerek különböző kivitelben kaphatók, beleértve az antikot is, gyöngyökkel, vágott üvegekkel és féldrágakövekkel és kövekkel díszítve a különleges megjelenésért. A fa fülbevaló alap többféle méretben, formában és minőségben készülhet, így vásárlás előtt érdemes személyesen is megtekinteni a kiszemelt példányt.

A fa fülbevaló fajták

fa fülbevaló fajtákA fa fülbevaló alapvetően bizonyos mintákkal, köztük mindenféle elképzelhető díszítésekkel és színekkel készülnek. Különböző formákban, például virágokban, gyümölcsökben és növényekben köszönhetnek vissza. Ugyanakkor néhány fa fülbevaló igen divatos lehet azáltal, hogy alapvetően élénk színű természetes faanyagot alkotó összetevőkkel is készülnek, néhány fém és más speciális anyag pedig szintén hozzájárulhat díszítésükhöz.

A rendelkezésre álló stílusok és minták a kortárs ékszereket erősen inspirálják, és a mai divatot igénylő vásárlók is leginkább ezeket keresik. Mivel az ízlések és a preferenciák személyenként eltérőek, a tradicionális vagy a dizájn fa fülbevaló bőséges előfordulása a piacon érthető, különösen, hogy egyre többen vannak, akik stílusukat természetes anyagokkal kívánják kiegészíteni, és a fa fülbevalókat részesítik előnyben. Az ékszer extra díszítéséhez az apró kiegészítők, drágakövek és műanyag gyöngyök beágyazása is széles körben elterjedt.

Sőt, bizonyos fajta embereknek, akik a hasonlóan készült ékszereket szeretnék kapni, biztosítani tudják a személyre szabott ékszerek elérhetőségét, a legjobban igazodva a személyes preferenciáikhoz és igényeikhez. Bár a termékkínálat mindig biztosítja, hogy a lehető legtöbb verzió közül választhassuk ki a hozzánk leginkább passzolókat.

Természetesen a végletekig lehet bonyolítani ezek elkészítését, teljesen attól függően, hogy milyen anyagokat szeretnénk, hogy bekerüljön a fa fülbevaló felépítésébe. Pontosabban, az alapanyagokon kívül, ha arra törekszünk, hogy a személyre szabott fából készült fülbevalóinkat extra vonzerővel hozzuk létre, akkor a megfelelő tartozékokat a folyamatba lehet vinni. Ezalatt értjük az ékszerek, a ruházat, a cipő és egyéb kiegészítők megfelelő kiválasztását.

Rendelkezésre állnak szép és furcsa formatervezések. Egyszerre nyúlik vissza az ősidőkbe, kifejezi a természet iránti tiszteletet, mégis képes újra és újra megújulni. A sárgaréz, az üveg, a márvány, a kerámia, a hímzés, a flitterek, a gyöngyök és egy csomó egyéb anyag felhasználásával készülhetnek minták ezerszámra. Ezek a fa fülbevalók tulajdonképpen ideálisak ajándékozási célokra is, és fakedvelő gyűjtők számára egyaránt.

A kereslet a karkötők, gyűrűk, fülbevalók, medálok, nyakláncok és fából készült kiegészítőkre nézve kortalan. A jelenkori fából készült ékszerek a gyanta, a bőr, a műanyag és a lakk eklektikus keverékéből tevődnek ki újabban.

A faragott vagy díszített fa dísztárgyak közé tartoznak a tálcák, a ruhaállványok, a fából készült tálak tárolásra vagy díszítésre, a törzsi művészi alátétek, a hamutartók és szinte ezernyi tárgy, napi és alkalmi használatra is.

Tehát, ha szereted követni az újabbnál újabb divatirányzatokat, de jobb kedveled a természet közelségét és szeretetét tükröző ékszereket, a fa fülbevalót neked találták ki. Felhasználási formája, a különféle dizájnok bármelyike megvalósítható fából is, és mindemellett viselete is kényelmes, hiszen elképesztően könnyűek. Alkalmasak hétköznapi és alkalmi viseletként is, nem mellesleg fémallergiával küzdők is bátran viselhetik.

Egyszerre különleges, egyszerű és nagyszerű!